Rabu, 29 Disember 2010

MALAYSIA membelasah INDONESIA 4-2

Akhirnya Malaysia menjadi juara selepas mengalahkan juara bertahan Vietnam dan Indonesia *yang bukan 100%  pemain Indonesia
   Khairul Fahmi Che Mat menjadi penyelamat Malaysia selepas dapat menyelamat serangan bertubi-tubi dari Indonesia .Hero Malaysia iaitu Safee Sali yang menjadi penjaring gol yang terbanyak dalam musim ini. Jadi tidak berbanggakah kita menjadi rakyat Malaysia apabila pasukan bola sepak kita yang 100% rakyat tempatan dapat mengalahkan pemain import dari Uruguay itu ?


gol di stadium bukit jalil

  

Isnin, 27 Disember 2010

MARRY ME, MARY!


cerita ni mengisahkan mary (Moon Geun-Young) yang terpaksa berhenti sekolah dan bekerja kerana bapanya (Park Sang-Myeon). yang banyak berhutang. Bapanya telah merancang untuk mengahwininya dengan anak rakan karibnya yang kaya iaitu Jung-In (Kim Jae-Wook).Mary yang tidak suka akan rancangan bapanya telah membuat perkahwinan palsu dengan Mu-Gyul(Jang Geun-Suk) yang kebetulan berjumpa ketika Mary melanggarnya dengan kereta. Tetapi bapanya telah menetapkan selama100 hari untuk Mary mengenali Jung-In dan selepas itu Mary boleh memilih siapa lelaki yang ingin dia kahwini
Seo-Jun (Kim Hyo-Jin) merupakan pelakon yang membintangi drama arahan Jung-In. dia juga merupakan bekas kekasih Mu-Gyul

ini gambar palsu perkahwinan mereka




Mary Stayed Out All Night-Moon Geun-Young.jpgMary Stayed Out All Night-Jang Geun-Suk.jpgMary Stayed Out All Night-Kim Jae-Wook.jpgMary Stayed Out All Night-Kim Hyo-Jin.jpg
Moon Geun-YoungJang Geun-SukKim Jae-WookKim Hyo-Jin
MaryKang Mu-GyulJung-InSeo-Jun
Marry Me, Mary!-park joon kyoo.jpgMarry Me, Mary!-park sang myun.jpgMarry Me, Mary!-lee ah hyun.jpgMarry Me, Mary!-sim yi young.jpgMarry Me, Mary!-lee sun ho.jpg
Park Jun GyuPark Sang-MyeonLee A-HyeonShim Yi-YoungLee Sun-Ho
Jung-SukMary's fatherKim So-YoungDirector BangLee-Ahn
Marry Me, Mary!-kim min kyu.jpgMarry Me, Mary!-keom ho suk.jpgMarry Me, Mary!-park chul hyun.jpgMarry Me Mary-Kim Hae-Rim-p1.jpgMarry Me, Mary!-lee eun.jpg
Kim Min-KyuGeum Ho-SukPark Chul-HyunKim Hae-RimLee Eun
Ri-NoYo-HanLeoJi-HyeSo-Ra


ini senarai pelakonnya

my jang keun suk

nama : 장근석/Jang Keun Suk /张根硕
tarikh lahir : 4.8.1987
tinggi : 182cm
berat : 62kg
jenis darah : A
hobi : mendengar muzik,memasak


mula mula aku tengok cerita MARRY ME, MARY! terus hati ku terpaut kan mamat ni.Dia ni bukan saje pandai cakap korea malah boleh berbahasa jepun dan inggeris






marry me ,mary!

Khamis, 16 Disember 2010

decor time

pejam celik pejam celik tak sangka lagi dua minggu sekolah nak buka .
Mulalah terfikir nak hias rumahku yang telah uzur ni.
Jadi aku terus tunjuk bakat melukis aku  yang telah lama terpendam
Ini antara seni yang telah aku buat sendiri
dapat ilham dari pokok kat depan rumah

dah name pompuan mesti ade bunga


eceh

Selasa, 14 Disember 2010

gaya tudung hijab

                         


Pada suatu hari yang bosan , dengan tetibanye datang perasaan  ingin mencari gaya tudung baru
ini aku nak kongsikan same korang yang ingin cuba tudung ala-ala arab
Mudah je pejam mata pun boleh buat

first pakai selendang sebelah pendek sebelah panjang
dan pinkan di bahagian belakang
            
gulungkan bahagian pendek
                                                                                       sampai jadi macam ni
                                                                                           

bahagian yang panjang dililitkan sekeliling kepala sehingga
hujungnya bertemu pipi dan pinkan

Ahad, 5 Disember 2010

cn blue

my favourite guy in cn blue

jungshin

jonghyun

yonghwa
dan terbentuklah cn blue